Forløb

Forløb til familier i sorg

Sorg rammer alle i familien på forskellige måder

Når vi bliver ramt af sorg i familien, fx ved tab af en forælder eller et barn, er det ikke kun forældre, som rammes. Det rammer også børnene. Desværre er der ikke altid hjælp at hente i sorggrupper, måske er familien ikke klar, måske har de mere brug for at rykke sammen, eller måske er børnene for små til sorggrupper og har brug for tryghed fra sin forælder/forældre. Sorgen forandrer og rammer alle familiens medlemmer, og derfor arbejder jeg med støtte til HELE familien. 

Jeg ønsker at samle hele familien igen og tage hånd om hver og én i familien.  Der kan være forskellige issues, som der skal tages højde for – ingen familie er ens, og det er der plads til hos mig.

Step by step

Sådan foregår sessionerne for familier i sorg-forløbet

Jeg starter med en indledende samtale med forælderen/forældrene, hvor vi tager en snak om, fx. hvad er sket, og hvordan har familien klaret sig til i dag.

Hvordan oplever de sorgen, hvilke udfordringer mødes de af lige nu, og hvilke bekymringer kan de opleve, samt har de støttepersoner i deres liv.

Er der områder, hvor familien har brug for ekstra støtte eller hjælp.  Der kan være stor forskel i, hvad familien har brug for i den indledende fase, og igen ser jeg individuelt på familiens behov. Til sidst ser vi på, hvad vil jeg kunne hjælpe med, og har vi – forælder/forældrene og jeg – kemi, som har stor betydning i en sorgfuld situation.

Herefter er der typisk 1-2 individuelle samtaler med forælder/forældrene, hvor vi går lidt mere i dybden med sorgen.

Samtidig vil der ved alle samtalerne være mulighed for at få kontakt med afdøde. 

Det betyder, at jeg kommunikerer med afdødes sjæl. I har som familie måske brug for at få sagt ordentligt farvel, give eller modtage en sidste hilsen, eller få et budskab. 

Børnene taler med i deres eget tempo

I samråd med forælderen/forældrene finder vi ud af, hvornår børnene skal indgå i samtalerne med mig og forælderen/forældrene. Børnene inddrages stille og roligt og i deres eget tempo, og hvad de er klar til at tage ind, alt efter deres alder, udvikling og tilstand.

Herefter kan det give mening med samtaler alene med børnene, som åbner op for bekymringer om at miste igen, og andre problematikker, som de skåner forælderen/forældrene for, for ikke at gøre forælderen/forældrene mere kede af det.

Børnene kan bære på stort ansvar for den tilbageværende forælder/forældre. Igen er det her også i samråd med forælderen/forældrene, så intet forceres.

Det kan også være, at det giver mest mening, at holde samtalerne sammen både forældre og børn pga. børnenes alder eller psykiske tilstand. Jeg vil lige gentage, at disse samtaler sagtens kan tilrettelægges henad vejen, og er ikke nødvendigvis noget, som familien lægger sig fast på.

Der er ingen enkel løsning på, hvad den enkelte familie finder ro og mening i, derfor taler vi sammen hele tiden undervejs. 

Få sessioner i dit eget, trygge hjem

Det kan aftales, om jeg kommer hjem til familien, så børnene er i deres egne kendte omgivelser og ikke stresses unødvendigt.

Samtidig kan presset på forælderen/forældrene også blive mindre, når det foregår i hjemlige omgivelser for såvel dem og børnene. Børnene kan også have brug for at søge på sit værelse og trække sig lidt, og det skal der være plads til, og det har jeg stor forståelse for. Vi sørger alle forskelligt, og vi skal alle kunne rummes i vores egen sorg. Alle skal befinde sig så godt som muligt i denne sårbare periode.

Familier er forskellige, derfor er disse forløb også individuelle, og kan aftales fra gang til gang.

Når vi taler om det svære, bliver det faktisk lettere

Min intention er at hjælpe hele familien med at finde mere ro i sorgen, tage hul på de tunge samtaler, få sat ord på de svære følelser, få troen på at I sammen kan komme videre i det nye for evigt forandrede liv, og tale om og tænke på afdøde med glæde og smil. Målet er også, at I som familie lærer at stå sammen og støtte hinanden ved svære perioder i livet, hvor afdøde for altid vil mangle. 

Disse samtaler er nok det, jeg har oplevet, som fører til den største transformation for familier i sorg.

Indledende samtale

Indledende samtale med forælder/forældre (60 min)

Pris: 500,-

Individuel samtale

Individuelle samtaler med forælder/forældre (60 min)

Pris: 1.100,-

Familie samtale

Familiesamtaler med forælder/forældre/børn (120 min)

Pris: 2.200,-

Alle betalingerne kan deles op.

Samlet tilbud på forløb til familier i sorg

1x Indledende samtale med forælder/forældre (60 min)        

2x Individuelle samtaler med forælder/forældre (60 min)      

2x Familiesamtaler med forælder/forældre/børn (120 min)   

Samlet pris 6.500 kr. (Normalpris 7.100 kr. )

Betaling kan deles op. Der kan tilkøbes supplerende samtaler.

mock up af Lones facebook-side

Følg med på Facebook og få gode råd

På min Facebook-side deler jeg relevante tilbud, behandlinger, kommende kurser og workshops, som kan være en mulighed for dig til at dykke ned i din egen spiritualitet.